Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nden bir yılda örnek başarılar

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde Faaliyetleri Değerlendirdi

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne konuk olarak yürütücü kurul üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, geçen yıl boyunca merkezde gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirildiğini belirten Başkan Ünsal, Karşıyaka’nın geleceğini bugünden planlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla hizmet veren Kolektif Girişimcilik Merkezi, son bir yıl içinde akıllı ve sürdürülebilir şehirler için önemli çalışmalara imza attı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katıldığı toplantıda, 2024 faaliyet raporu değerlendirilerek 2025 hedefleri belirlendi.

“Yarınları, Bugünden İnşa Edeceğiz”

Yıldız Ünsal, yaptığı açıklamada, Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin Karşıyaka’nın girişimcilik ekosistemini güçlendiren önemli bir yapı taşı olduğunu belirtti. Genç girişimcilere, yenilikçi fikirlere ve sosyal girişimlere destek vermenin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Ünsal, merkezin sunduğu imkanlarla daha fazla girişimciye ilham olacaklarına inandığını söyledi. Dayanışma ve kolektif çalışmanın önemine değinen Ünsal, Karşıyaka’nın geleceğini şekillendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Sorumlusu Rafet Yacan ise desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a teşekkür ederek, emek veren herkese minnettar olduklarını belirtti.

Girişimciler İçin Destekler

Kolektif Girişimcilik Merkezi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi iş birliğiyle erken aşama girişimcilere ücretsiz hizmetler sunuyor. Mentorluk, ortak çalışma ofisleri, finansmana erişim programları gibi desteklerle girişimcilere yol gösteriyor. Ayrıca, girişimcilerin şirketleşme süreçlerine destek olmak amacıyla faaliyet adresi desteği de sunuluyor.

Yeni Başarı Hikayeleri

2024 yılında Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne 46 aday girişimci başvurdu ve 18 girişim ön kuluçka programına kabul edildi. Birçok girişimin finansmana erişiminde destek olan merkez, bir girişimin yatırım almaya hak kazanmasını sağladı. Merkez bünyesindeki birçok girişim uluslararası platformlarda başarıya imza atarken, 3 girişim de marka, patent ve faydalı model başvurularını tamamladı. Ayrıca, 2 girişim teknoparklara transfer oldu ve merkezde birçok etkinlik düzenlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir